Aardbeienespuma

Als derde gerechtje maakten we deze overhéérlijke espuma. Ik weet niet of sommigen onder jullie al espuma hebben uitgeprobeerd, maar iets luchtiger en héérlijker kan je je niet voorstellen. In het oorspronkelijke recept maakte Roger Van Damme dit met vlierbloesemsiroop. Aangezien ik dit jaar geen vlierbloesemsiroop had gemaakt, maar wel seringensiroop, gebruikte ik deze siroop. Ik moet zeggen de smaak was overheerlijk. Wat je hiervoor wel nodig hebt is een espumafles. Wij gebruikten er een van 0,5 L wat wat klein is. Beter een fles van 1 l aankopen, of de hoeveelheden halveren. Ik wens jullie alvast veel succes met dit nagerechtje. Het is echt top!  

                               
Ingrediënten:
voor +/- 12 personen
- 15 cl water
- 150 g kristalsuiker
- 18 g gelatinepoeder in 9 cl koud water geweekt
- 5 cl vlierbloesemsiroop (wij gebruikten onze héérlijke seringensiroop)
- 26 cl water
- 500 g aardbeienpuree

Werkwijze:
Kook het water en de kristalsuiker op. Los er de gelatine in op.
Voeg er de overige ingrediënten aan toe.
Mix glad met een staafmixer. Zeef door een fijne zeef. (Dit moet je echt doen).
Vul de spuitfles. Steek er 3  gaspatronen in. Schud krachtig.
Laat minimum 1 uur koelen in de koelkast. Schud de spuitfles krachtig en spuit de espuma dan in glaasjes naar keuze.

Bron: 'Heerlijke aardbeirecepten' van Roger Van Damme.

Reacties