Torentje van citroensorbet met appel & framboos

Twee weken geleden, toen de temperaturen hier nog de hoogte ingingen, maakte ik dit zomerse dessertje. Het is de perfecte afsluiter na een copieuze maaltijd of de ideale verfrissing bij een zomerse hitte. Het had maar één nadeel... nog voordat ik een deftige foto had genomen, begonnen de sorbet en de frambozen al te smelten. Er zat dus niets anders op dan nog een tweede dessertje klaar te maken. Maar niemand die daarover klaagde... :). 



Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 Granny smith appel
- 1 Pink Lady appel
- 1 el citroensap
- 120 g suiker
- 120 g diepgevroren frambozen
- 400 g citroensorbet

Werkwijze:
Was de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd nadien de appels in fijne schijven met de mandoline en besprenkel met het citroensap zodanig dat de appels niet bruin worden. Mix de frambozen kort met de suiker. 
Leg 2 appelschijven op een bord, daarop een bol citroensorbet, dan weer 2 appelschijven en opnieuw een bol citroensorbet. Werk af met de gemixte frambozen.

Reacties