Tartaar van scheermessen met frisse groentjes

Ik moet jullie een bekentenis doen. Tot op heden had ik nog nooit scheermessen klaargemaakt. Maar ja, nu we met de blog gestart zijn worden we nog meer geprikkeld om nieuwe gerechten uit te proberen. Onlangs was ik in Nederland en daar zag ik deze scheermessen liggen in de viswinkel en toen dacht ik, waarom dit ook eens niet proberen. Mijn dochter passeerde nog diezelfde avond in mijn keuken en toen ze de scheermesjes zag liggen zei ze onmiddellijk: ik heb het gepaste recept gezien in de 'Nest koken 100 heerlijk feestelijke gerechten'. Dus 's anderendaags maakte ik dit gerechtje klaar als hapje voor het avondmaal, nadien maakte ik een exemplaar voor haar klaar, op het bordje gedresseerd zoals het hoort. Mijn man voerde het met de wagen bij haar, zodat zij dan de mooie foto kon maken. Zo zie je maar dat het leven van bloggers soms niet eenvoudig is, iedereen draagt hier zijn steentje bij. Maar je raakt er wel aan verslaafd! Het receptje werd goedgekeurd voor publicatie :).Ingrediënten:
Voor 4 personen
- 1 kg scheermessen
- olijfolie
- 3 dl witte wijn
- 1/4 venkel
- 10 cm preigroen
- 1/2 granny smith
- 2 radijzen
- schil van 1/4 citroen  (ik gebruikte enkel limoensap en geen schil)
- enkele takjes dragon
- peterselieolie, voor de afwerking
- peper van de molen
- fleur de sel

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 210°C.
Stoof de scheermessen 20 min. in de oven met een scheutje olijfolie en de witte wijn. Hak de venkel, het preigroen, de appel, de radijzen, de citroenschil en de dragon zeer fijn. Gebruik enkel het vlezige deel van de scheermessen en snij ook dit fijn. Meng met de fijngehakte groenten.
Vul de lege schelpen van de scheermessen met de tartaar, kruid met peper en fleur de sel en werk af met peterselieolie en dragon.
Voor de peterselieolie cutterde ik de peterselie héél fijn en voegde er vervolgens fijne olijfolie aan toe.

Reacties