Aardbeien mocktail

Afsluiten doen we in stijl met deze mocktail met aardbeien. Neen, ik heb geen fout geschreven, een mocktail is een cocktail zonder alcohol. Wij probeerden deze alvast uit, en het moet gezegd, dit is een héél verfrissende drank voor een zonnige dag. Bovendien heeft hij als voordeel dat iedereen kan meedrinken, van jong tot oud. Je hoeft ook geen BOB controles te vrezen onderweg ;).
Vinden jullie onze foto leuk? Het heeft wel wat voeten in de aarde gehad. Een aantal verhuizingen met het tafeltje tot we een perfecte locatie vonden en tot overmaat van ramp waaide er nog een glas om door een windvlaag, kortom het kostte ons wel wat moeite om dit heerlijke drankje te fotograferen.

Probeer het zeker eens uit, je waant je in een tropisch paradijs.De hoeveelheden zijn per cocktail
Ingrediënten:
- 2,5 cl aardbeienpuree
- 2,5 cl violetsiroop (ik gebruikte voor het gemak de Teisseire siroop)
- 2 cl rietsuiker
- 3,5 cl limoensap
- 3,5 cl bruiswater

Afwerking:
- blaadjes zoethoutcress
- blaadje munt
- 1 aardbei
- eventueel een eetbaar bloemetje
- gemalen ijs

Werkwijze:
Voor deze mocktail heb je een cocktailshaker nodig en gemalen ijs om de glazen te koelen. Gemalen ijs kun je kant-en-klaar kopen, maar je kun je ook zelf maken in een blender die daar geschikt voor is.
Heb je geen blender, verpak dan enkele ijsblokjes in een keukenhanddoek en sla krachtig met de handdoek op het aanrecht tot de blokjes in kleine stukjes gebroken zijn.

Vul de glazen met het ijs. Giet de aardbeienpuree, siroop, limoensap en bruiswater in een shaker. Shake heel krachtig zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Vul de glazen met de shake.

Werk af met een takje zoethoutcress en wat munt, een doormidden gesneden aardbei en eventueel een eetbaar bloemetje.

Bron: "Heerlijke aardbeirecepten" van Roger Van DammeReacties