Jeans

Op Pinterest zijn héél veel ideeën te vinden om je oude jeans te herbruiken. Je kan het zo gek niet bedenken. Wij willen ons echter in onze D.I.Y. ideeën beperken tot zaken die bruikbaar zijn voor een tafeldecoratie. Ik wil zeker graag nog eens servetringen posten uit jeans, maar daarvoor heb je meerdere versleten broeken nodig. Gisteren moest de jeansbroek van mijn zoon er aan geloven, toen ik deze bloemen uit jeans tegenkwam. Ik vond ze wel héél mooi. Je maakt ze in een recordtempo, gezien er bijna geen naaiwerk aan te pas komt. Enkel een knoop aannaaien. Ik gebruikte als vorm -je gelooft het misschien niet- een koekjesvorm in 3 verschillende groottes. Maar ik markeerde de omtrek een keer langs buiten en een andere keer langs binnen. Bij het ene knipte ik nog iets meer naar buiten, en bij het andere iets meer naar binnen, zodanig dat je van één vorm toch 2 verschillende lapjes kunt maken. Je kan zelf ook 5 bloemvormen op papier uittekenen, en dan knippen.

Voilà ik vind dat dit toch dat tikkeltje extra heeft voor op je tafel.


Reacties