Zoete aardbeienlasagne

Dit was ons laatste dessertje van de avond. Toen ik dit gerecht tegenkwam in het aardbeiboek van Roger Van Damme was ik onmiddellijk verkocht. Dit zouden we zeker ook maken. Geef toe dit is toch prachtig om te zien en een uitdaging om te maken. Maar wat oogt dit mooi op een buffet. En lekker is het bovendien ook, maar geef zeker wat meringue en aardbei extra per portie. Wij deden zoals in het recept vermeld was, goten de bereiding uit in een platte plaat, maar ik zou jullie de raad geven om er een extra aluminiumfolie papier of bakpapiertje in te leggen. Nadien kan je de gelei er beter uithalen en in mooiere stukjes verdelen. Je kan er eventueel kleine porties van maken zoals een petit-fourreke. Ik zou zeggen, probeer het zeker eens uit. De zomer duurt nog lang :).

                          

Ingrediënten:
Voor +/- 8 personen
- zonnebloemolie
- 10 g + 20 g kristalsuiker
- 2 cl water
- 200 g aardbeienpuree (300 g gepureerde verse aardbeien gezeefd en gemixt met 20 g kristalsuiker)
- 10 g blaadjes gelatine, geweekt in koud water
- 20 cl zure room
- 10 cl melk
- 6 extra blaadjes gelatine

Werkwijze:
Smeer 2 metalen langwerpige dienblaadjes in met een beetje zonnebloemolie.
Breng 10 g kristalsuiker, het water en de aardbeieinpuree aan de kook. Klop de uitgeknepen gelatine onder de puree. Roer goed door.
Stort het mengsel meteen uit op een langwerpig plaatje met een opstaande rand. Laat opstijven in de koelkast.
Vermeng de zure room met 20 g kristalsuiker, de melk en de 6 extra blaadjes uitgelekte gelatine met een klopper. Roer kort om de zure room niet op te kloppen. Anders wordt de massa te dik en kan hij minder goed uitgestort worden. Breng tot aan het kookpunt en stort eveneens uit op een langwerpig plaatje.
Laat opstijven in de koelkast.

Snij de opgesteven zure room en opgesteven aardbeienpuree telkens in 4 gelijke plakjes. Schuif de plakjes voorzichtig op elkaar zoals op de foto. Dek af met plasticfolie en bewaar in de koelkast.

Werk verder af met wat meringue en verse aardbeien.
Smakelijk, succes verzekerd!

Bron: 'Heerlijke Aardbeirecepten' van Roger Van Damme

Reacties