Carpaccio van aardbeien
Voor een aantal van onze gerechtjes haalde we onze inspiratie uit het nieuwe aardbeiboek van Roger Van Damme. Onder andere deze carpaccio. Dit is een héél fris nagerechtje. Enkel het fijn snijden van de aardbeien vraagt wat werk, maar dat is ook het enige. Hier is het de bedoeling dat iedereen opschept van het grote bord, gezien het voor een buffet was, maar je zou beter individuele kleine bordjes kunnen maken. Een lichte afsluiter na een copieuze maaltijd.
Voor 2 dessertborden
- 4 el Griekse yoghurt
- 250 g aardbeien
- witte balsamicoazijn
- klein potje basilicum (bij voorkeur Griekse basilicum)
- 100 g witte chocolade
- bloemsuiker
Voor de dip
- 100 g Griekse yoghurt
- sap van 1/2 limoen
- zeste van 1 limoen
Werkwijze:
Smeer de dessertborden in met Griekse yoghurt.
Snij de aardbeien in flinterdunne plakjes en schik ze op de borden in de vorm van een cirkel. Druppel voorzichtig wat balsamicoazijn over de aardbeien.
Pluk de topjes van de basilicum en verdeel die over de carpaccio. Heb je enkel grote blaadjes basilicum, snij ze dan in smalle reepjes en strooi ze over de aardbeien.
Trek met een schaaf wat fijne krulletjes van de witte chocolade en strooi over de aardbeien. Werk af met wat bloemsuiker.
Yoghurtdip: vermeng alle ingrediënten en serveer bij de carpaccio.
Bron: 'Heerlijke aardbeirecepten' van Roger Van Damme
Bron: 'Heerlijke aardbeirecepten' van Roger Van Damme
Reacties
Een reactie posten