Gin & tonic lolly's

Een van de meest hippe aperitieven is momenteel nog steeds gin-tonic. Persoonlijk drink ik dit wel graag. Er bestaan talloze soorten gin, ook véél verschillende tonics en dan nog alle mogelijke kruiden en bloemblaadjes om de gin een passend smaakje te geven. Ik zou zeggen experimenteren is de boodschap. Toen ik dit tegenkwam in de Nest koken vond ik dit een ietwat originelere manier om de gin-tonic te presenteren. Zo kregen je gasten nog nooit hun aperitief!


Voor 4 lolly's

Ingrediënten: 
- 5 cm komkommer
- 20 blauwe bosbessen
- 1,5 dl gin
- 3,5 dl tonic

Werkwijze:
Snij de komkommer in flinterdunne repen met een dunschiller. Schik deze in 4 ijslollyvormpjes en voeg er telkens een paar blauwe bosbessen aan toe. Meng de gin en de tonic en giet in de vormpjes. Zet 2 uur in de diepvriezer, of net zolang tot de lolly's bevroren zijn. 

Serveer daarna onmiddellijk.

Tip : Kies voor een gin en een tonic van kwaliteit in deze zomerse bereiding, dan zullen de ijslolly's echt schitteren.

Geniet ervan!

Reacties