Snelle Nachoschotel

Misschien kennen jullie ook het probleem dat je niet weet wat je 's avonds kan klaarmaken? Vorige week vrijdag had ik dit ook. Ik wist dat ik iets met wortelen moest maken (had nog 2 doosjes in mijn koelkast staan). Ik had ondertussen al geruime tijd het nieuwe kookboek 'Gezond gulzig lente/zomer' van Lien Willaert in mijn keuken liggen. Ik had er nog niets uit klaargemaakt, maar gelukkig kwam ik toen deze nacho tegen. Problem solved. De benodigde ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden in de winkel, dus was mijn keuze vlug gemaakt. Ik moet zeggen dit gerechtje is snel klaar en bovendien super lekker en met veel groenten. Dit doet al denken aan vakantie!Ingrediënten:
- 500 g kippengehakt
- 6 wortelen in heel fijne schijfjes
- 2 (gele en/of rode) paprika's, zaadlijstjen verwijderd, fijngesneden
- 1 à 2 rode uien, in halve ringen
- 1/2 el vloeibare sojaboter
- 1 à 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 1 bokaal (230 g) nacho-/tortillasaus  (ik gebruikte de milde versie)
- 600 g kerstomaten (verschillende kleuren)
- 50 g emmentaler, geraspt
- 100 g tortillachips
- 1 limoen in partjes
- een paar verse takjes koriander

Werkwijze:
Bak de wortelschijfjes eerst een paar minuten in de sojaboter. Voeg dan het gehakt, de ui en de paprika toe.
Zodra het gehakt begint te kleuren, doe je er knoflook, nachosaus, emmentaler en kerstomaatjes bij.
Roer en laat de schotel op het vuur staan tot de saus warm is en de kaas gesmolten is
Prik er tortillachips in, garneer met partjes limoen en bestrooi met koriander. Lepel er wat limoenyoghurt over. 
Ik serveerde alles apart, zodanig dat ik de overschot nog gemakkelijk kon opwarmen de dag erna.

Limoenyoghurt:
- 125 g magere Griekse yoghurt
- een paar druppels limoensap (naar smaak)
- fleur de sel en peper

Meng dit alles onder elkaar en serveer bij de nachoschotel.

Smakelijk!

Reacties

  1. Er zijn zo van die dagen dat je denkt 'wat zullen we vandaag weer eens eten', en dan kijk je naar de blog van De Tafelfee om inspiratie op te doen. Zo ook vandaag. Deze schotel werd de winnaar en werd gesmaakt! Eentje om te onthouden. Al is dat niet echt nodig want er is immers altijd de blog. Edoch, het recept kwam mij niet helemaal ombekend voor en zo ben ik tot de ontdekking gekomen dat het kookboek tussen mijn collectie staat. Maar ssssst, dit zeg ik beter niet al te luid ... ;-) zo zie je maar, het lezen van de blog kan tot aangename verrassingen leiden!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten