Een tafel vol genot

Vorige week hebben wij een hele week geblogd over een aantal receptjes die wij serveerden voor een feestje. Een bevriend echtpaar had 2 redenen om te feesten. Ze waren 20 jaar gehuwd en bovendien vierde Wim zijn 50e verjaardag. Zij riepen de hulp in van De Tafelfee om hen te helpen bij de uitwerking van hun feest. Wat wij natuurlijk met plezier deden. Het werd een prachtige dag. Zonovergoten -na een vroege stortbui- en iedereen genoot met volle teugen.
    
Gezien één van de feeën er eventjes tussenuit is met vakantie, is er vandaag geen DIY postje maar een samenvatting met enkele sfeerfoto's van het dessertbuffet. Jammer maar helaas hebben we geen foto's van de aperitiefhapjes aangezien het er op dat moment zo hectisch aan toe gaat dat er echt geen tijd overblijft om foto's te nemen. Het buffet daarentegen hebben wij op voorhand uitgestald en hiervan enkele sfeerfoto's. Onder de foto's vind je een overzicht van alle hapjes die we hebben klaargemaakt. Hopelijk geeft dit jullie veel inspiratie voor een volgend feestje!









Wij serveerden als hapjes/mini voorgerechtjes:
- koud komkommersoepje met munt
- glaasje met krab/avocado/pompelmoes
- bordje met eendenborst/sla/framboos
- glaasje garnaal/mango/granaatappel
- rauwe groenten schotel met cocktailmayonnaise
- glaasje met granny smith/komkommer/ui/gerookte forel/vanillesausje
- stokje met meloen/ham
- stokje met mozarella/kerstomaatje/basilicum
- lepeltje hammousse/roze peper
- warm bladerdeeghapje met rode pesto/groene pesto
- amandelkoekje/geitenkaas
- glaasje vijg/pijnboompitten/abrikoos/geitenkaas/rucola/balsamico
- espuma foie gras/mango

Als hoofdgerecht:
voor de kleintjes: een spaghetti
voor de volwassenen: een zuiderse zalm

Als dessertbuffet:
- chocomousse
- advocaatroom
- frosé
- chocoladetaart/ganache/frambozen
- watermeloenpizza/kiwi/bosbes/framboos/rood fruit
- pannacotta van karnemelk met frambooscoulis
- passiecrèmeux met amandelcrème
- champagnemousse met aardbeicoulis
- citroenkubusjes
- caipirinhataart
- mini meringues/citroencrème/vers fruit


Reacties