Gevulde groenten

Gevulde groenten, ik ben er verzot op. Zodra de eerste tekenen van de zomer eraan komen, maak ik dit recept. Zo ook dit jaar. Al in mei maakte ik mijn favoriete recept voor gevulde groenten met gehakt, maar jammer genoeg hadden we dit tot nu toe nog steeds niet kunnen posten. Ja, we wilden een tijdje wachten om nog eens gevulde groenten te posten na onze gevulde courgettes. Maar nu is de tijd rijp. Toegegeven, er is wat werk aan het gerechtje, maar het smaakt gewoon zalig. Je waant je zo in het zuiden van Frankrijk.

In plaats van 4 tomaten, gebruik ik altijd 2 tomaten en 2 gele paprika's.

Ingrediënten (4 personen):
- 2 kleine aubergines
- 2 kleine courgettes
- 4 tomaten
- 2 rode paprika's
- 4 el olijfolie
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 250 g varkensgehakt
- 250 g kalfsgehakt
- 50 g tomatenpuree
- 80 ml witte wijn
- 2 el gehakte peterselie
- 50 g Parmezaanse kaas
- 80 g broodkruimels
- peper en zout

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een grote braadslee in met olie. Snijd de aubergines en courgettes middendoor en hol uit met een lepel. Hak het vruchtvlees fijn. Snijd de bovenkant van de paprika's af en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Verwijder de hoedjes van de tomaten en hol ze uit met een lepel. Vang het vocht op in een kom en hak het vruchtvlees fijn. Leg alle groenten in de braadslee en bestrijk de randen van de courgettes en de aubergines met een beetje olie. Giet 125 ml water in de braadslee.
Versnipper de rode uien en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Roer het gehakt eventueel los met een vork. Voeg het gehakte vruchtvlees van de aubergines en de courgettes toe en bak nog eens 3 min. Voeg het sap en het vlees van de tomaten, de tomatenpuree en de wijn toe. Laat 10 min onder af en toe roeren doorkoken.
Haal de pan van het vuur en roer de peterselie, de geraspte Parmezaanse kaas en de broodkruimels erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Vul de groenten met het mengsel en leg de hoedjes terug op de tomaten en de paprika's. Besprenkel de groenten met wat olijfolie en bak ze gedurende 45 min in de oven.

Reacties