Old books

Ik heb al mijn hele leven een 'lichte' verslaving aan boeken. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de kookboeken niet meer kan tellen, overal in mijn woning tref je er aan. Maar ook boeken over decoratie en bloemschikken zijn niet echt veilig voor mij. Ook romans en andere boeken tref je massaal aan in mijn woning. Je weet toch dat een echte boekenliefhebber slecht afscheid kan nemen van zijn boeken. Zelfs sommige oude studieboeken kan je nog op mijn zolder aantreffen zowel van mijzelf als van mijn man (is ook een verzamelaar, nog slechter dan ik ;)).  Maar ondertussen heb ik enkele boekjes opgeofferd voor het goede doel. In oktober geven wij namelijk een workshop over tafeldecoratie. Dus was ik volop op zoek naar thema's voor het najaar, en één ervan zal een decoratie worden met oude boeken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Nu heb ik van heel wat oude boeken 'waaiers' gevormd. Dus in plaats van boeken te lezen, is het hier nu elke avond, vouwen, vouwen en nog eens vouwen. Hoe ouder de boeken hoe mooier het resultaat. Je krijgt dan namelijk vanzelf een heel mooi patine!
Ik heb al een tafel in mijn gedachten. Ik denk eraan om de boeken eventueel te combineren met oude sleutels of de shabby chic toer op te gaan. Op het resultaat zal het nog wat wachten worden, maar ondertussen laten we jullie al genieten van enkele voorbereidingen.
Werkwijze:
Je kiest een boekje naar keuze, waarvan je de kaft volledig afhaalt. Nadien begin je met het plooien. Je vouwt de rechterbovenhoek naar het midden en de onderste naar binnen. Afhankelijk van hoe groot je deze driehoek maakt krijg je een totaal ander model.
Succes!Reacties

 1. Proficiat! Knap werk. Ik herken deel van de decoratie, Bloemenhal ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat! Knap werk. Ik herken deel van de decoratie, Bloemenhal ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik beken, ik ben 'zwaar' verslaafd aan boeken. Ik noem het mijn gezonde verslaving. En dus ga ik voor de bijl voor alles wat van ver of van dicht met boeken te maken heeft. Het hoeft dus geen betoog dat ik voor dit idee ben gevallen. Alleen ... Welk boek zou de drieste eer krijgen te worden opgeofferd. Nachtelijke zwerftochten langsheen mijn boekenkasten leverden geen resultaat op, die tijdens het daglicht ook niet trouwens. Ik kan het niet, het lukt niet. De verslaving wint het van het gezond verstand. En dan gaat het licht aan, ik koop een tweedehands boek en geef dat een derde leven! Ik zal ervoor zorgen dat het stof eraf gehaald wordt, dat het ontlucht wordt en dat het vol trots een ereplaats zal krijgen, weliswaar getransformeerd, tussen zijn wereldse broers en zussen. Bedankt voor het schitterende idee, ik ga ervoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve, ik begrijp perfect wat je bedoelt.Ik ga je bekennen wat ik heb opgeofferd: 2 oude en 2 nieuwe testamenten die ik nog op zolder in de doos had liggen. Restanten van een humaniora periode! Zo zie je maar, dat alles nog eens kan van pas komen!

   Verwijderen

Een reactie posten