Varkenshaasje uit de oven met duo van bloemkool en worteltjes

Vandaag is het zover, we bestaan exact één jaar! Het afgelopen jaar is voor ons een aaneenschakeling geweest van nieuwe ervaringen: bloggen, de lucht in springen bij een nieuwe like op facebook of een nieuwe volger op instagram, een eerste workshop geven... en nog zoveel meer. En hoewel we soms nog een beetje 'sukkelen' bij de technische aspecten van onze blog, vonden wij het alvast een fantastisch jaar! En dat is grotendeels te danken aan jullie, onze trouwe lezers. Daarom hebben we onlangs besloten om een wedstrijd uit te schrijven waarin we een meringuerol met frambozen verloten, één van onze toprecepten. 
Maar naast de wedstrijd wilden we ook nog een nieuwe look&feel creëren voor onze blog. De aandachtige volger heeft dit misschien al opgemerkt. We hebben onze lay-out van de blog aangepast en wat meer up-to-date gemaakt. We hopen dat deze nieuwe lay-out jullie nog meer zal aanspreken en dat jullie onze blog zullen blijven volgen. Op naar een volgend jaartje vol blogplezier en originele recept- en tafelideeën!
En ah ja, we hebben natuurlijk ook nog een receptje geblogd voor jullie: een varkenshaasje met worteltjes en bloemkool, een feestelijk hoofdgerecht voor deze feestelijke dag. Dit receptje is bedacht door Sandra Bekkari. We hebben al vele recepten van haar geprobeerd en stuk voor stuk zijn ze om duimen en vingers van af te likken. Hier is de gebakken bloemkool gewoonweg een smaakbom!Ingrediënten:
- 4 el sinaasappelsap
- 1 el honing (acacia)
- 300 g varkenshaasje
- zwarte peper
- snuifje zeezout
- olijfolie
- 1 bloemkool
- nootmuskaat
- scheutje (soja)melk
- 1/2 bos jonge worteltjes
- tijm
- 1 el verse dragonblaadjes, fijngehakt

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het sinaasappelsap met de honing. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en kleur even aan in een braadpan ( geen antiaanbakpan) met olijfolie. Doe olijfolie in een ovenschaal en voeg het vlees eraan toe. Strijk het in met het sinaasappelsap en bak 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in twee. Stoom of kook de helft gaar. breng op smaak met zwarte peper, zout en nootmuskaat. Voeg (soja)melk en olijfolie toe en mix tot puree.

Reacties