zaterdag 20 augustus 2016

Frosé

Weg met Gin-tonic & Aperol Spritz, hier komt het meest hippe aperitiefje dat je momenteel kan bestellen: Frosé, oftewel frozen rosé. Althans dat stond toch vermeld in een artikel in de Knack. Toen ik dit las wist ik onmiddellijk dat dit ook op een dessertbuffet thuis hoort. Vroeger werd zo'n receptje een 'granité' genoemd, een heel fris nagerechtje met heel weinig werk aan. Het stond dus al verschillende keren bij ons op het menu. Zo maakten we al een granité met rode wijn en één met tequila. Maar maak jullie klaar, nu is het tijd voor een Ode aan de Rosé!



Ingrediënten:
- 1 fles rosé wijn
- 250 ml suikersiroop (Je kan dit zelf maken, maar dit is ook in de handel verkrijgbaar.)

Werkwijze:
Giet de fles rosé samen met 250 ml suikersiroop in een ovenschaal. Dek af met plasticfolie en zet in de diepvriezer. Elk half uur doorroeren met een vork. Na drie uur is je slushy (nog een nieuw woord ;)) klaar.

Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...