Zalm met roze peper

Warm eten fotograferen is niet altijd even gemakkelijk. Aan de ene kant wil je de perfecte foto hebben en voldoende je tijd nemen, maar aan de andere kant wil je zo snel mogelijk je eten opeten, zeker wanneer je je al verlekkert en vergaat van de honger. Zo gebeurt het soms dat ik veel tijd neem om een foto te trekken en dan als gevolg mijn eten koud mag opeten of het toch nog even opnieuw in de oven moet zetten. Maar bij deze zalm had ik zodanig veel trek dat ik me toch heb moeten beperken in het aantal foto's. Het resultaat: ik ben niet volledig tevreden over de foto, maar het eten heeft me toch wel fantastisch gesmaakt en daar gaat het uiteindelijk om :). Mijn advies voor dit gerechtje: probeer het zeker uit, niet twijfelen! Het is super eenvoudig, enorm lekker en past uitstekend voor een zomerse dag. Ik eet er het liefst een stukje focaccia bij. 



Ingrediënten: ( voor 8 personen)
- olijfolie
- 1 stuk zalm van 1,5 kg, met vel
- enkele takjes tijm
- enkele takjes rozemarijn
- roze peperbessen
- grof zout van de Camargue
- peper
- een paar trosjes kerstomaatjes
 
Werkwijze:
Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en giet er wat olijfolie op. Leg er vervolgens de zalm op, met het vel aan de onderkant. Verdeel er de takjes tijm en rozemarijn over en bestrooi met roze peper, peper en grof zout. Leg de kerstomaatjes op de zalm en giet er wat olijfolie over. Laat 35 minuten garen in de oven op 180°C. Schep er om de 10 minuten wat olijfolie over. Giet als de zalm klaar is de resterende olijfolie van het bakblik voor het opdienen over de zalm.
Bron: La cuisine d'Angelique 'smaken uit de provence'

Reacties