Advocaatroom

Vandaag is het de laatste dag van onze blogweek 'van aperitiefhapje tot dessertje'. Tijdens deze week hebben we jullie al 2 aperitiefhapjes, 1 hoofdgerecht en 3 dessertjes aangereikt die we vorig week klaargemaakt hebben voor een feestje. Het was moeilijk om te beslissen welke receptjes we deze week zouden posten, want in totaal hadden we een tiental aperitiefhapjes en een tiental dessertjes klaargemaakt en slechts 6 daarvan konden een plaatsje veroveren tijdens deze week. Maar geen paniek, de andere gerechtjes die we klaarmaakten zullen nog zeker eens door ons geblogd worden. 
En voor onze laatste dag hebben we opnieuw gekozen voor een dessert: een advocaatroom... oeps weer een dessert met alcohol ;). Dit is een dessertje dat we al meerdere malen klaarmaakten voor een dessertbuffet en dat steeds weer in de smaak valt. Recept voor 6 personen, reken op  24 kleine dessertglaasjes.
Ingrediënten:
- 2,5 dl slagroom
- 250 g platte kaas
- 150 g suiker
- 2,5 dl advocaat, of meer naar smaak
- 2 Lotus speculoosjes per persoon

Bereiding:
Klop de slagroom op. Meng de plattekaas, de suiker, vanillesuiker en advocaat onder elkaar. Spatel de slagroom onder. Verkruimel per glas een speculoosje over de bodem en verdeel er de advocaatroom over. Werk af met de rest van de verkruimelde speculoos.

Bron: 'Lotus speculoos kookboek'

Reacties

  1. In de bereiding gebruikt men vanillesuiker , bij de ingrediënten staat het er niet bij , hoeveel vanillesuiker aub ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat bedoel je met platte kaas?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Platte kaas schijnt gewoon kwark te zijn😉

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten