maandag 15 augustus 2016

Mousse van ham met roze peper

Vandaag geven we de aftrap voor onze blogweek 'van aperitiefhapje tot dessertje' met deze hammousse. Dit hapje gaat al een 7-tal jaar mee. Het is een eenvoudig maar heerlijk hapje dat bij iedereen -jong of oud- in de smaak valt. Gisteren waren wij getuige hoe zelfs kleine kinderen van nog geen zes jaar oud van dit hapje genoten. Door toevoeging van de roze peperkorreltjes is dit iets pittiger. Je kan het heel mooi opspuiten in een glaasje, maar deze maal serveerden wij het in een kleine pollepel. Probeer het zeker eens uit, succes gegarandeerd.



Ingrediënten:
Voor een 12 tal glaasjes
- 2 sneden gekookte ham
- 1 potje Philadelphia roomkaas natuur
- 1 el room (of meer, naargelang de consistentie)
- 1 el roze peperbolletjes
- fijngesneden bieslook

Werkwijze:
Hak de ham fijn in de keukenmachine en roer er de kaas en de room onder. Plet de helft van de peperbolletjes met je vingers en doe ze samen met wat fijngesneden bieslook bij het kaasmengsel. Spuit de mousse met behulp van een spuitzak in kleine glaasjes en versier met een sprietje bieslook en enkele peperbolletjes.

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...