Varkenshaasje met geroosterde venkel en druiven

Ja, wat doet een mens wanneer er een heel karton druifjes zijn richting uitkomen? Ja juist, een aantal nieuwe recepten zoeken en uitproberen. Op zondagmiddag eten wij graag een niet te ingewikkeld, smaakvol gerechtje. Het was ondertussen al een tijdje geleden dat ik varkenshaasje had klaargemaakt.
Dit receptje stond in de FOODIES en leek mij heel haalbaar om te maken. Niet teveel werk aan en toch superlekker en bovendien past dit wel in onze nieuwe eetcultuur.Ingrediƫnten:
Voor 4 personen
- 2 venkelknollen
- 1 gele courgette (hadden ze niet, dus een groene)
- 1 bosje tijm
- 2 takjes salie
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 300 g blauwe druiven
- 4 el olijfolie
- 2 varkenshaasjes
- zout en peper
- 2 el boter

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 175°C). Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in plakken van ca. 1/2 cm dik. Maak de courgette schoon en snijd hem in dikke plakjes. Was de tijm, schud hem droog en rits de blaadjes van de takjes. Was de salie en hak hem grof.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Pel en snipper de knoflook. Was de druiven. Meng de venkel, de courgette, de ui, de knoflook, de druiven, de tijm en de salie op een bakplaat met de olijfolie. rooster de groenten in ca. 40 minuten gaar in de oven. Schud regelmatig om.
Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak er de varkenshaasjes op hoog in ca. 4 minuten rondom goudbruin in. Neem uit de pan en gaar de varkenshaasjes de laatste 10 minuten op de groenten in de oven mee.

Smakelijk!

Reacties