Druiven op siroop

Hoe bewaar je druiven als je er overvloedig hebt? Ja, je kan er gelei of confituur van maken, of eventueel een lekkere chutney, of je kan ze opleggen in een suikersiroop. Het recept hieronder probeerde ik dus uit. Ik dacht: ideaal om bij een stukje paté of een kaasschotel te serveren.  Probeer het ook eens uit. Gebruik misschien wel best pitloze druiven. Het is zeker niet te zoet, integendeel zelfs, ik proefde weinig of niets van de suiker. Wel is het best wat pittig door het gebruik van het pimentpepertje. De druifjes verkleuren ook iets. Ik verwerkte het op een bruschetta met wat Pas de Bleu, een heerlijk kaasje van het Hinkelspel. Tast toe!



Ingrediënten:
- 200 g blauwe druiven
- 200 g witte druiven
- 1 rode peper
- 200 g suiker
- 2 tl venkelzaad

Werkwijze:
Was de druiven en pluk ze van de steeltjes. Snijd ze bij de steel een beetje in met een scherp mesje. Was de rode peper en snijd hem in ringen. (Ik gebruikte 2 mini rode pepertjes). Breng in een pan 500 ml water met de suiker, de rode peper en het venkelzaad aan de kook. Doe de druiven in een ruime pot en schenk er de hete siroop overheen. Laat minstens 24 uur staan.

Bron: FOODIES van september

Reacties