Herfstversiering met pompoen

Onlangs was het terug Davidsfonds boekententoonstelling en dan probeer ik origineel uit de hoek te komen met een minimum kostprijs. Een zoektocht op Pinterest leverde talloze nieuwe ideeën op om herfstcreaties te maken. Ik kwam er onder andere deze pompoenen tegen gemaakt uit oude boeken. Wie herinnert zich nog ons blogpostje vorig jaar met de creatie van oude boeken? Jullie weten al dat ik heel slecht afscheid kan nemen van mijn boeken, maar op deze manier geef ik ze alvast een tweede leven. Ondertussen versieren ze al de living van mijn vriendin, nog een véél grotere boekenfanaat dan ik! Volgende maal krijgen jullie een pompoencreatie gemaakt uit schuursponsjes, jawel ook dat kan je gebruiken.Werkwijze:
Van een oud boek haal je de voor en achterkant af. Je tekent op het boek een halve zijde van een pompoen. Nu kan je ofwel met een cuttermes, maar ik gebruikte een schaar, de vorm uit knippen. Vervolgens lijmde ik de voor en achterzijde van het boek aan elkaar. Zo krijg je al ogenblikkelijk je definitieve vorm. Nadien spoot ik met oranje verf uit de spuitbus heel lichtjes erover. Bij het grote boek kwamen op deze wijze ook de bladeren lichtjes los van elkaar. Bovendien was dit boek ook veel dikker wat resulteert in een iets mooier effect.
De kleine boeken waren uit een pocketboekje. Dit is iets te fijn naar mijn persoonlijk oordeel. Hier smeerde ik de kanten in met schoensmeer en gebruikte nog de rest spuitverf, maar dit was super weinig.
De bovenzijde werkte ik af met een takje uit de tuin. Nadien wikkel je binddraad rond een potlood en dan krijg je een gekruld effect. Je bevestigt dit rond je takje. Eventueel kan je er nog een blad op lijmen maar dit is volledig jullie keuze. Ook onbespoten ogen ze mooi.

Reacties