Pompoencakejes voor Halloween

Ja, meer en meer kan je toffe attributen vinden om Halloween te vieren. Zelf vieren wij dit niet, maar toen ik begin dit jaar deze vormjes zag in de vorm van doodskistjes in Nederland kon ik ze toch niet laten liggen. Bovendien waren ze in de afslag. Mijn man verklaarde mij voor gek, maar ja dat doet hij af en toe wel eens. Dus moest ik ze nu gebruiken. Bovendien wou ik dat er pompoen in het gebak zou zitten. Erg veeleisend zijn we niet hoor! Dit is dus het resultaat. Ik sneed de cakejes open en deed er de frosting tussen zodat je het effect van het kistje blijft zien en op de plaats van het kruisje spoot ik wat chocolade. Vinden jullie het iets hebben?Ingrediƫnten:
- 400 g pompoen, geraspt ( = ongeveer 1 hele pompoen)
- 175 g boter
- 175 g suiker
- 1 citroen (onbehandeld)
- 4 eieren
- 1 zakje bakpoeder (ik gebuikte maar 1/2 zakje)
- 275 g bloem 

Topping
- 75 g verse roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
- 75 g boter
- 100 g poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
-  pompoenpitten

Werkwijze:
Verwarm de oven op 180 graden. Rasp de citroen en pers het sap uit. Mix de boter met de suiker met een mixer glad. Voeg de eieren, citroenschil en citroensap en roer met een houten lepel alles door elkaar. Voeg dan de pompoenrasp toe en roer nog even door. voeg als laatste de bloem en bakpoeder toe en roer nogmaals totdat een stevige massa ontstaat. Vul de cupcakes ongeveer 2/3 met het beslag en zet ze 20-25 minuten in de oven. Maak ondertussen de topping: mix de poedersuiker, roomkaas, boter en vanillesuiker met een mixer door elkaar tot een romige massa. Besmeer de afgekoelde pompoencakejes met de romige topping en bestrooi met pompoenpitten.
Deze laatste stappen heb ik dus veranderd zoals je al bovenaan kon lezen.

Mochten jullie het niet zien zitten om zelf een pompoen te raspen doe dan zoals ik. Koop kleine stukjes voorgesneden verse pompoen, eventjes in de cutter en hopsa, direct resultaat en een hoop werk uitgespaard.

Bron : www. leuke recepten.nl

Reacties