Triple Honey Cake

Voor zoetekauwen die geen genoeg krijgen van honing, deze triple honey cake loopt ervan over! Toen ik deze zin en de bijhorende foto zag in de Foodies van juni was ik direct verkocht. Bij wijze van spreken natuurlijk hé. Ik markeerde de pagina onmiddellijk maar ja het duurde nog tot augustus vooraleer de cake ook daadwerkelijk werd gemaakt. Wij proberen graag een nieuwe taart uit. Liefst een taart die er selfmade uit ziet en speciaal oogt. Dit vinden de mensen heerlijk en wordt super geapprecieerd. Uiteindelijk zijn wij geen professionele bakkers, maar willen wij jullie gewoon laten zien dat je echt niet verlegen moet zijn om bepaalde zaken uit te proberen.
 

Ingrediënten:
Voor de biscuit
- 5 eieren
- 125 g suiker
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 25 g aardappelzetmeel
- 1 tl zout
- 1 tl kaneelpoeder
- 2 el honing

Voor de honeycomb
- 250 g kristalsuiker
- 170 g honing
- zout
- 1 el baking soda
 Halveer deze hoeveelheid voor de honeycomb. Het is veel te veel!

Voor het glazuur
- 125 g ongezouten boter (kamertemperatuur)
- 175 g poedersuiker
- 2 el + extra honing
- 75 g zure room (kamertemperatuur)

Werkwijze:
Verwarm voor de biscuit de oven voor op 170°C (hetelucht). Klop de eieren met de suiker in minimaal 10 minuten wit en stevig. Meng het zelfrijzend bakmeel met het aardappelzetmeel, het zout en het kaneelpoeder en zeef het over het eimengsel. Spatel erdoorheen. Sprenkel de honing over het beslag en spatel hem erdoorheen. 
Verdeel het beslag over 2 met boter ingevette en met bloem bestoven springvormen (18 cm diameter). Bak ca. 25 minuten in de oven. Verlaag eventueel de oventemperatuur na ca. 15 minuten naar 140°C als de biscuit te donker dreigt te worden. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen. 
Bekleed voor de honeycomb een ovenschaal met ruim bakpapier. Verhit de suiker met de honing en een snuifje zout in een ruime pan tot 147°C. Neem van het vuur. Zeef de baking soda eroverheen en roer met een houten spatel snel door. Schenk het mengsel direct in de ovenschaal. Laat minimaal 30 minuten uitharden.
Klop voor het glazuur de boter met de poedersuiker tot een glad mengsel. Klop 2 el honing en de zure room erdoorheen. Klop door tot een dik glazuur. Snijd eventueel de bovenkant van de biscuits om ze recht te maken. Zet 1 biscuit op een taartplateau en verdeel de helft van het glazuur eroverheen. Zet de andere biscuit erbovenop en strijk met een paletmes het overige glazuur erover- en eromheen. Strijk de taart glad af. 
Breek de honeycomb in stukken en verdeel wat stukken over de buitenste rand van de taart. Besprenkel de taart vlak voor het serveren met honing. 


Reacties