Bavarois met cuberdon

Neusekens, wie kent ze niet. Ze halen zelfs het nieuws. In Gent staan twee kramen broederlijk naast elkaar , elk om hun cuberdons aan de man te brengen. Af en toe echter komt het daar tot een handgemeen en halen ze de voorpagina van de krant of zelfs het nieuws! Dit terzijde. De cuberdon bestaat echt al heel lang. Ik geloof dat het zelfs erkent is als streekproduct als ik mij niet vergis. Enkele jaren geleden was er een echte hype met cuberdon. Er waren toen allerlei producten op basis van cuberdon verkrijgbaar. Vandaag is het  heel wat moeilijker om deze zaken gewoon in het warenhuis te vinden. Het werd een  zoektocht. Ik maakte dit dessertje al eens vooraf om uit te testen op kantoor en het werd goed bevonden. Dus kwam het ook op onze desserttafel terecht!

Ingrediƫnten:
- 500 g mascarpone
- 500 g room
- 3 blaadjes gelatine
- 60 g suiker
- cuberdonsiroop
- cuberdoncrunch

Werkwijze:
Zet 50 g room opzij. Klop de rest van de room lobbig op. Klop ook de mascarpone met de suiker los. Week ondertussen 3 blaadjes gelatine. Verwarm de 50 g room en voeg er van het vuur af de gelatine bij. Men vervolgens alle ingrediƫnten.

Doe wat siroop onderin de glaasjes. Vervolgens voeg je met een spuitzak het mascarponemengsel toe. Met een spuitzak ofwel heel voorzichtig met een lepeltje opdat het mengsel zich niet zou vermengen met de siroop!  Vlak voor het serveren strooi je er nog wat crunch bovenop. Niet te vroeg want dan smelt de crunch wat uit.
Je kan hiermee ongeveer een 30 kleine glaasjes vullen.Reacties