Muffins met druiven

Sinds deze week, vrijdag 6 oktober, is mijn dochter terug definitief in ons landje, na een verblijf in Portugal van 6 maanden. Het was zeker voor haar een super drukke periode, maar ook voor mij. Ze kijkt met grote voldoening terug op haar werkperiode in Portugal. Het was een ervaring om nooit meer te vergeten. Hard werken, maar in het weekend was er dan tijd om de omgeving en zelfs streken van Portugal te verkennen. Ondertussen kwamen er nog tal van andere zaken bij. Haar vriend had haar kort tevoren ten huwelijk gevraagd en ze hebben al een datum geprikt,- mei volgend jaar!- een zaal gevonden en we zijn zelfs al een bruidsjapon gaan passen. Dit was echter nog niet alles. Ondertussen hebben ze samen een woning gekocht en zijn ze zelfs al verhuisd. Allemaal tussendoor. De weekends dat ze thuis kwam waren dan ook steeds meer dan gevuld. Gerechtjes en foto's klaarmaken voor de blog, een babyborrel en een huwelijksbuffet verzorgen, kortom we wisten altijd wat te doen.
Ons allerlaatste gerechtje met druiven zijn deze muffins geworden. Vrijdagavond terwijl mijn echtgenoot was gaan voetballen ben ik nog beginnen bakken. Ik had mijn inspiratie al gevonden, maar het was er door alle drukte nog niet van gekomen om ze klaar te maken. Ze smaken super lekker!Ingrediƫnten:
- 1 cup suiker
- 1/2 cup ongezouten boter op kamertemperatuur
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 2 1/2 cup bloem
- 1 tl baking soda
- 3/4 tl bakpoeder
- 1/4 tl gemalen kaneel
- 1 cup volle melk
- 1 1/2 cup druiven ( gehalveerd en zonder pitjes)
- 1 cup bruine griessuiker voor de topping

Werkwijze:
Klop de boter met de suiker tot een smeuig  geheel. Voeg de eieren 1 per 1 toe enklop goed door.
Meng in een andere kom de bloem, soda, bakpoeder, kaneel. Voeg dit toe aan het vorige mengsel. Voeg als laatste de melk toe. Roer er dan de druiven door. 
Doe het beslag in een muffinvorm. Strooi er de griessuiker over. 
Bak in de oven voor ongeveer 15/20 minuten. Kijk of ze voldoende gebakken zijn door in het midden te prikken. Er mag geen beslag meer aan de prikker kleven. Anders laat je ze nog iets langer in de oven staan. 

Bron:  Blog " The crepes of Wrath"

Reacties