Pompoenrisotto


Nu mijn dochter terug in ons eigen landje is zal er iets regelmatiger een receptje van haar hand verschijnen. Ze maakte niet zo lang geleden deze pompoenrisotto klaar en wil hem graag met jullie delen. Ik denk dat dit de derde risotto is die wij bloggen. Er verscheen al een risotto met boschampignons en niet zo lang geleden de tomaatrisotto



 

        
IngrediĆ«nten: 
4 personen
- 300 g pompoen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 20 g italiaanse kruiden (zakje)
- 3 el pijnboompitten
- 3 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
- 300 g risottorijst
- 100 ml sherry medium dry
- 1 kruidenbouillontablet
- 400 ml water
- 150 g zachte geitenkaas
- 1 el roomboter
- 50 g Parmezaanse kaas (versgeraspt)

Werkwijze:
Maak de pompoen schoon, schil en snijd hem in blokjes. Snipper de ui en knoflook. Ris de tijm van het takje. Hak de rest van de kruiden fijn. De rozemarijn wordt niet gebruikt. Rooster in een droge wok de pijnboompitten. Laat op bord afkoelen. Verhit in een wok de olie en roerbak de pompoen ca. 3 min. Schep op een bord.
Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit zachtjes de ui en knoflook ca. 2 min. Schep de rijst erdoor en blijf roeren totdat de korrels glazig zijn. Roer de sherry en driekwart van de kruiden erdoor. Verkruimel de bouillontablet boven de rijst en voeg het water toe als alle sherry is opgenomen. Laat de rijst in ca. 15 min. op zacht vuur gaar worden.
Schep de pompoen erdoor en laat ca. 5 min. mee warmen. Verkruimel de geitenkaas. Schep de boter, Parmezaanse kaas, helft van de geitenkaas en pijnboompitten door de risotto. Neem de wok van het vuur en laat nog ca. 5 min. afgedekt na garen. Schep de risotto op borden en verdeel de rest van de geitenkaas, pijnboompitten en kruiden erover.
Smakelijk!

Bron: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R136220/risotto-met-pompoen-en-geitenkaas

Reacties