Bevroren druifjes

Bevroren druifjes, ik had er nog nooit van gehoord tot ik ze enige tijd geleden tegenkwam in het veggie kookboekje van Philippe Van Den Bulck. Het receptje hieronder is dan ook van zijn hand. Ondertussen kwam ik ze ook al tegen in een kookboek van 'Jamie Oliver'. Toen mijn dochter de foto kwam nemen leek het haar ook héél apart en was ze er wat sceptisch tegenover. Maar eenmaal geproefd vond ze het lekker en bovendien kwamen al manieren naar boven om ze te serveren. Je kan de druiven zo in de diepvries plaatsen voor een lekkere, verfrissende en gezonde snack. Dan wel zonder de alcohol! Je kan ze dan nuttigen na een maaltijd met een glaasje grappa erbij en een stukje chocolade. Je kan ze ook toevoegen aan water, zoals ze citroen en munt toevoegen. Ook een cocktail kunnen ze fris houden. De bereiding hieronder is wel met wat drank in. Bovendien ogen deze druifjes ook heel mooi door hun ijzige velletje!
Ingrediënten:
- 1 tros pitloze druiven
- 1/2 l vodka
- rasp en schil van 1 limoen
- 1 mespuntje zeezout

Werkwijze:
Was de volledige tros druiven voorzichtig in koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
Meng het zeezout, het sap en de schil van de limoen met vodka en leg hierin de tros druiven. Laat gedurende minimaal 2 uur trekken.
Haal de druiven uit de vodka en leg ze op een met bakpapier beklede schaal.
Zet de druiven minstens 1,5 uur in het vriesvak.
Neem de druiven uit de diepvries wanneer ze volledig bevroren zijn. Laat ze 1 à 2 minuten staan alvorens te serveren, zo krijgen ze hun mooi fluwelen uitzicht. 
Serveer de druiven in een schaaltje en geef er een glaasje limoenvodka bij.

Bron: ' Verrassend veggie' van Philippe Van Den Bulck

Reacties