Vijgentaart met amandelen

Mijn buren hadden dit jaar een overvloed aan verse vijgen, wij jammer genoeg niets. Bijgevolg kwamen er enkele op onze tafel terecht.  's Middags gebracht, 's avonds al verwerkt in een lekker gebakje. Verser kan het niet. Dit taartje ligt binnen ieders bereik om te maken. Super eenvoudig en heerlijk als nagerecht. Probeer het uit!


Ingrediënten:
- 5 verse paarse vijgen
- 400 g bladerdeeg (ik gebruikte een rol kruimeldeeg)
- 60 g halfzachte boter
- 75 g amandelpoeder
- 60 g suiker
- 25 g bloem
- 1 eigeel
- 1 el vijgenconfituur
- 5 cl honing of een andere siroop
- 40 g amandelschilfers

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de boter met het amandelpoeder, de bloem en het eigeel. Voeg de confituur toe. Was en snij de vijgen in kwartjes. 
Snij van het bladerdeeg een rechthoek van ongeveer 20 x 15 cm. Plaats dit op een bakpapier. Prik in het deeg met een vork, maar blijf 1 cm van de rand af. Verdeel het mengsel over het deeg, maar laat eveneens een rand van ongeveer 1 cm. Verdeel de kwartjes vijg over het mengsel. Strooi er de amandelschilfers over.
Plaats de taart vervolgens voor 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.
Laat de honing of de siroop wat opwarmen voor ongeveer 2 min. 
Haal de taart uit de oven, overgiet met de siroop, laat wat afkoelen.
Eet deze taart nog half lauw met een bolletje ijs.

Smakelijk!

Bron: Frans tijdschrift ' Saveurs'

Reacties