Camembert met vijgen en granaatappel

Vandaag geven we de start voor onze vijgenweek. Al sinds vorig jaar wou mijn dochter een vijgenweek op de blog, omdat ze net als ik verzot is op deze vrucht. Maar voor een vijgenweek moesten we natuurlijk wachten tot de vrucht op haar best is. Zelf heb ik een vijgenboompje staan in mijn tuin, maar echt veel vijgen komen er jammer genoeg niet aan. Gelukkig heeft mijn buurvrouw wel een serieuze vijgenoogst en bijgevolg kwamen enkele vijgen op mijn tafel terecht. 
Dit gerechtje kan je eten als voorgerecht, maar ook op een kaastafel zal dit niet misstaan. Het is eens iets anders. Heel veel hoef je er niet voor in huis te halen. Ik kwam dit receptje tegen op een Zweedse blog. Ik versta nu wel geen Zweeds, maar door de foto kon ik toch wel opmaken hoe je dit gerechtje maakt, en er bestaat ook nog zoiets als Google Translate :). Hoewel dit niet altijd een correcte vertaling gaf.


Ingrediƫnten:
- 1 camembert
- 1 granaatappel
- verse vijgen
- 50 g pistachenoten
- granaatappelsiroop

Werkwijze:
Verwarm de over op 200°C. Zet de kaas op een vel bakpapier in de oven en verwarm gedurende 10 minuutjes. Plaats op een schaal en werk af met de vijgen (in 4 gesneden) de verse granaatappelpitten en de pistachenootjes. Overgiet het geheel met wat granaatappelsiroop.
Ik kocht de granaatappelsiroop in een Turks warenhuis. Je kan de siroop eventueel ook wat verwarmen.


Reacties