Vijgenroosjes

Wie herinnert zich nog onze appelroosjes die mijn dochter maakte? Toen ik op reis was in Frankrijk bracht ik een kookboekje mee 'Rose Tartes' van Marabout. In dit boekje staan talloze voorbeelden van taartjes met groenten en fruit, opgerold zoals een roosje. Met vijgen stond er geen enkel gerechtje in. Maar mijn dochter was van oordeel dat dit ook moest lukken. Zo gezegd, zo gedaan. Ze maakte er enkele met vijgen en geitenkaas voor een hartige versie. Serveer dit met een gemengd slaatje en je hebt een heerlijk voorgerechtje. Een ander deel maakte ze met vijgen en vijgenconfituur. Dit is dan een zoete variant. Deze kan je perfect eten als nagerechtje. Serveer dit eventueel lauw met een bolletje vanille-ijs.

Ingrediƫnten:
- vel bladerdeeg
- 4 vijgen
- vijgenconfituur of geitenkaas

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd het vel bladerdeeg in repen van ongeveer 2 cm. Snijd de vijgen in flinterdunne schijfjes en snij deze nog eens middendoor. Op die manier krijg je halve maantjes.
Smeer een beetje geitenkaas of vijgenconfituur op elke reep bladerdeeg. Leg de stukjes vijg er dakpansgewijs op. Rol de reep bladerdeeg op en plak het uiteinde vast met een beetje water. Leg de roosjes in een muffinplaat en bak gedurende 25 min in de voorverwarmde oven.

Reacties