Bramentaart

Dit is bij uitstek de lievelingstaart van mijn dochter Sofie. Vroeger toen ze nog thuis woonde maakte ze hier ook steeds bramenijs bij. Zelfgemaakt van bramen uit onze tuin. Voor onze eigen kweek van bramen is het nu nog wat te vroeg, maar ze kon blijkbaar toch niet meer wachten om dit taartje te posten. Bovendien is het ook heel gemakkelijk om maken. Je gebruikt een vel kruimeldeeg (je kan het eventueel zelf maken) van goede kwaliteit. Een bakvorm heb je zelfs niet nodig. De bessen zijn superlekker als je ze wat laat trekken in wat cassislikeur. Geef er wat licht opgeklopte room bij gemengd met een scheutje crème de cassis. 

Ingrediënten:
- een vel kruimeldeeg
- 500g braambessen
- 4 el cassislikeur
- 3 el suiker
- 50 g koekjes (petit-beurre)

Werkwijze:
Vermeng de braambessen met de cassislikeur en 2 el suiker. Laat een tijdje trekken. 
Verwarm de oven voor op 200°C. Verbrijzel de koekjes en leg ze in het midden op het vel kruimeldeeg. Leg daarop de braambessen en vouw de kanten van de kruimeldeeg naar binnen. Strooi wat extra suiker op de kanten en bak de taart gedurende 30 min in de voorverwarmde oven. 
Hou het sap van de cassislikeur en de suiker apart. Giet dit niet over je taart voor je ze bakt of je bodem zal wak worden. Je kan het sapje nadien over de taart verdelen net voor je ze serveert of je kan het vermengen met wat opgeklopte room. 

Smakelijk!

Reacties