Pizza met 3 kazen en vijg

Deze pizza had ik vroeger al eens gemaakt, maar nu in onze vijgenweek hoort hij er zeker bij. Mijn man is niet echt een groot liefhebber van pizza, maar deze vind hij super lekker. Ik baseerde mij op een recept uit het boek 'Eat, love pizza' maar paste de kazen wat aan. Ik kon namelijk geen Shropshire vinden, en ik verving deze door Stilton. Ook gebruikte ik een mengeling van noten ipv. enkel hazelnoten en amandelen.
Ingrediƫnten:
- mengeling van noten
- verse vijgen
- 120 g mozarella
- 50 g stilton
- 50 g pas de bleu
- 1 bosje rucola
- 1 portie pizzadeeg

Vinaigrette:
- 1 l witte wijnazijn
- 3 l zachte olijfolie
- 1 l honing

Werkwijze:
Snij de vijgen in 8 stukjes.
Snij de mozarella in plakjes.
Was de rucola, en droog hem in de slazwierder.
Meng alle ingrediƫnten voor de vinaigrette.

Verwarm de oven voor op 200 °C of zoals op de verpakking aangegeven.
Rol het deeg uit. Verdeel eerst de mozarella over het deeg. Vervolgens verkruimel je de andere soorten kaas. Verdeel er de partjes vijg over. Bak de pizza in ongeveer 15 minuten krokant en goudbruin. Werk de pizza af met de rucola, de notenmengeling en de vinaigrette. 

Smakelijk.

Reacties