Tafeldecoratie met druiven

Overal waar ik kom zie ik ideeën voor mogelijke tafeldecoraties of blogmateriaal, ook toen we in Maison Crochet waren in Frankrijk. Op het terras stond daar een hele stapel met oude wijnstammen en ranken. Ik trok mijn stoute schoenen aan en vroeg of ik er een 2-tal kon krijgen. Dit was natuurlijk geen probleem maar ze vroegen zich wel af wat ik daar wou mee doen? Toen ik zei dat het voor een tafeldecoratie was keken ze toch maar raar op. Ik beloofde toen dat ik zeker een tafeldecoratie met druiven en ranken op de blog zou zetten. Belofte maakt schuld en vandaar vandaag deze tafeldecoratie. Alle druifjes komen van onze eigen druivelaar. Zoals je kan zien zijn de servetringen gemaakt van wijnstoppen. Je kan met de wijnstoppen ook onderzetters maken die je kan gebruiken om eventueel warme schotels op te zetten. Ik decoreerde ze nu gewoon met een chrysantje. 
Als je goed kijkt, zie je ook kleine stoeltjes. Deze zijn gemaakt van de capsules van champagneflessen. Je kan hier een héél klein kaartje opzetten met de naam van de genodigde. Ook de champagnekurken kan je hiervoor gebruiken. Je kerft ze bovenaan wat in en je steekt er een kaartje in


Een glimp op de volledige tafel.

Servetring gemaakt van wijnstoppen.

Onderzetters gemaakt van wijnstoppen en afgewerkt met bloemen.

Een stoeltje gemaakt van de capsule van een champagnefles.

Een champagnekurk als naamkaarthouder.

Reacties