Zalm met mangochutney, zoete chilisaus en pistachenoten

Ik had al een tijdje het kookboek 'Easy Iceland' van Dagný Rós Ásmundsdóttir in mijn bezit. Ik was er echter nog niet toegekomen om er een gerechtje uit klaar te maken, tot zaterdagavond. Mijn oog viel op deze zalmcreatie. En ik moet zeggen het is een topper! Toen ik de beschrijving las vond ik het wel een iets ongewonere combinatie, maar wat een smaaksensatie! En het is nog heel eenvoudig te bereiden ook.

zalm_mangochutney_spinazie
Ik diende de zalm op met gestoofde spinazie.
 Ingrediënten:
- enkele druppels citroensap
- 600 à 800 g zalm met vel
- 2 kl paprikapoeder
- 6 à 8 el mangochutney met stukjes (ik gebruikte Sharwood's Mangochutney & kashmiri chili)
- 2 à 3 el zoete chilisaus
- een handvol pistachenoten
- zout en peper

Werkwijze:
Warm de oven voor op 200° C.
Druppel het citroensap over de zalm en kruid met paprikapoeder, zout en peper. Meng de mangochutney samen met de zoete chilisaus en lepel over de vis. Hak de pistachenoten grof en strooi ze erover. Bak 10 à 12 minuten in de oven. De baktijd hangt af van de dikte van de zalm. Doe er nog een beetje citroensap bij.
Serveer met een frisse salade, gebakken aardappelen of couscous.

 

Reacties