Spinaziesalade met ei en garnalen

Zoals beloofd: vanaf vandaag elke dag een brunch receptje. Wij hebben er ongelooflijk veel zin in en we hopen dat jullie voldoende inspiratie zullen vinden voor Pasen. Bij mij is Pasen synoniem voor een brunch met mijn gezin. Daar horen ook een aantal salades bij, waaronder deze met avocado. Wisten jullie dat avocado één van de wonderfoods is!
Jullie denken waarschijnlijk zo een simpele salade, maar wat deze speciaal maakt is de mix van mayonaise, gember, limoen en chilipeper. Dus inderdaad een klassieke simpele salade, maar in een totaal nieuw jasje gestoken.




Ingrediënten:
- 1 - 2 limoenen
- 10 g verse gember
- 1 chilipepertje
- 7 eieren op kamertemperatuur
-  grof zeezout
- 1 tl honing
- 175 ml zonnebloemolie (kamertemperatuur)
- 150 g volle yoghurt
- 100 g jonge spinazie
- 1 rijpe avocado
- garnaaltjes
- zout

Werkwijze:

Voor de mayonaise: 
Pers het sap uit de limoen en rasp de schil. Snijd de gember fijn. Haal de zaadjes uit de chilipeper en hak in kleine stukjes. Ik had geen verse chilipeper in huis, en gebruikte mijn molentje met gedroogde vlokken chili. Doe een ei, 1 tl limoensap, 1/2 tl zeezout en de honing in een maatbeker. Voeg 150 ml zonnebloemolie toe en mix. Voeg de limoenrasp, de helft van de chilipeper en de gember toe en mix nog eens kort door. Roer de yoghurt eronder, kruid met zout en limoensap en zet in de koelkast.

Voor de salade:
Kook de overige eieren 6 minuten en laat ze schrikken onder ijskoud water. Was de spinazie en zwier droog. Meng de rest van het limoensap met de rest van de olie, de overgebleven rest van de chilipeper en een beetje zout tot een vinaigrette. Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd in stukken en meng in een slakom met de helft van de limoenvinaigrette. Roer de andere helft van de vinaigrette onder de garnaaltjes. Pel de eieren, halveer ze en leg op een schaal met de spinazie, avocado en garnaaltjes. Verdeel mayonaise over de schaal en serveer met de rest van de mayonaise en wat grof zout.

Smakelijk!

Bron : Tijdschrift Vitaya maart 2016.


Reacties