D.I.Y vlaggenslingers

De laatste tijd heb ik noodgedwongen al enkele uren in het ziekenhuis doorgebracht bij mijn mama. Ondertussen haakte ik wat vlaggetjes bij elkaar. Ik haakte ze dan aan elkaar, maar maakte op het eind enkel een lus van enkele lossen. Op deze manier kan je de vlaggetjes voor meerdere doeleinden gebruiken. Ik zag ze passeren in een boekje van AVA papierwaren (maar dan in papier) om een tafel voor een communie te versieren. Zoals je kan zien heb ik de grote gemaakt in felle kleurtjes. Deze zie ik al hangen bij een zomerbarbecue met wat lichtjes in een boom. De andere slingers zijn gehaakt in pasteltinten en zullen het volgens mij ideaal doen op een tafel of als decoratie voor een babyborrel. Eventueel kan je dan zelfs de naam van het kindje op de vlagjes bevestigen.

  Werkwijze:
Je maakt een magische lus, dan haak je 3 vasten. Je keert het werkje. Dan haak je in elke eerste en laatste vaste 2 vasten. Dit doe je tot de gewenste hoogte van het vlagje.
Voor de grote gekleurde vlaggen, haakte ik halve stokjes volgens dezelfde werkwijze.
Nadien haak je alle vlagjes aan elkaar door middel van vasten ( 2 rijen) maar in de eerste vaste maak je eerst  5 lossen die je bij elkaar brengt in de eerste vaste. Dit doe je ook in de allerlaatste vaste. Dit om een lus te verkrijgen, waardoor je dan eventueel een touwtje of een gehaakt koordje kan doortrekken om de vlaggenslinger eventueel op te hangen.
Alvast veel succes!

Reacties