Konijnentaartjes met kaas en groenten.

In het nieuwe nummer van Vitaya stond een reportage 'Sprookjesachtig Paasfeest' met deze konijnentaartjes. Ik was meteen verkocht en heb deze onmiddellijk in het weekend gemaakt. Het is een ideaal gerechtje om bij een buffet te serveren. Wij aten ze warm uit de oven, maar ook 's anderendaags koud smaakten ze heerlijk. Ze zijn ook heel leuk om maken. Je ziet hieronder de verschillende stappen.
Ingrediënten :
- 30 g boter
- 2 tl olijfolie
- 1 prei (fijngesneden)
- 2 tl tijm
- 1 1/2 el bloem
- 3/4 cup groentenbouillon
- 2/3 cup melk 
- 3/4 cup gemalen kaas
- 1 kleine wortel (in fijne blokjes)
- 1 medium aardappel (in fijne blokjes)
- 1 medium courgette (in fijne blokjes zaadlijstjes verwijderd)
- 3/4 cup bevroren erwtjes
- zeezout en peper
- 4 rollen zanddeeg
- olijfolie
 
Werkwijze :
Verwarm de oven voor op 200° C (indien hetelucht 180°C).
Verhit op middelhoog vuur boter en olijfolie in een pan. Voeg de prei en de tijm toe en bak 8 minuten. Voeg de bloem toe en bak nog eens 2 minuten. Giet de bouillon bij in de pan en roer met een garde tot je geen klonters meer hebt. Voeg de melk toe en laat nog eens 5 minuten koken, tot je saus dik en crèmig is. Voeg de kaas toe en roer goed door tot hij gesmolten is. Voeg de wortel, aardappel en courgette toe en laat 10 minuten pruttelen, tot de wortel en aardappel bijna gaar zijn. Haal de pan van het vuur, roer de erwten erdoor en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

Maak uit 1 vel deeg 24 konijnenoren van 7 cm lang. Maak met een mes een inkerving in elk oor, zonder helemaal door het deeg te snijden. Vouw bij 12 oren een hoekje naar beneden, zodat je een hangoor krijgt. Leg je konijnenoren op een bakplaat met bakpapier, borstel er met een patisserieborsteltje wat losgeklopt ei overheen en bak 15 à 20 minuten. 
Smeer een muffinvorm in met olijfolie. Snijd cirkels uit de resterende vellen deeg. Zorg ervoor dat ze een iets grotere omtrek hebben dan de vorm. Leg de deegcirkels in de muffinvorm, druk aan en lepel de vulling ering. Snijd vervolgens 'dekseltjes' uit een ander deegvel en maak de taartjes dicht. Ik drukte de 2 deegvellen effen tegen elkaar met een vork.
Maak 2 sneetjes in elk dekseltje met een mesje - hier komen straks de oortjes in- en bak 45 minuten.
Haal de taartjes uit de oven. Versier elk taartje met een recht konijnenoor en een hangoor.
Serveer!
De 3 verschillende tussenstapjes!
 
Pas uit de oven!

Reacties