Spruitjes salade met cranberries en pecanoten

Toen ik dit weekend op zoek was naar een chocoladetaart, kwam ik toevallig terecht op de blog van Ali Ebright. Ik kwam er ook deze salade tegen. Volgens het originele recept wordt er nog quinoa aan toegevoegd waardoor het een volwaardige maaltijd is. Ik koos ervoor om geen quinoa toe te voegen en mij te beperken tot groenten, vruchten en noten. Het was de eerste maal dat ik spruitjes rauw at, maar het is best lekker!Ingrediƫnten:
- 1 zakje spruitjes
- 1 kop gedroogde cranberries
- 2/3 kop geroosterde pecannoten

- 1/4 kop vers appelsiensap
- 1/4 kop olijfolie
- 2 eetlepels appel/ciderazijn
- peper
- zout

Werkwijze:
Maak de spruitjes schoon. Snijd ze in 2. Nadien in fijne ringetjes.
Doe ze in een kom en voeg de cranberries en pecannoten toe.

Voor de vinaigrette meng je het sap, olijfolie, azijn, peper en zout.
Giet over de salade en dien op.

Smakelijk!

Reacties