Bunny cakejes

Jullie weten ondertussen al dat ik dit jaar Bunny verslaafd ben! Kijk maar naar deze Bunny eggwarmers of deze Bunny servetringen. Onlangs kocht ik ook 2 nieuwe Bundt vormen, waaronder één in de vorm van konijntjes. Maar oei, wat een miserie! Eer dit lukte! De eerste maal had ik zelf een beslag gemaakt. Dat was teveel gerezen en de konijntjes kwamen er niet uit. De tweede maal had ik het recept gemaakt dat bij de Bundt vorm zat, maar helaas weer hetzelfde probleem: ik kreeg de konijntjes niet uit de bakvorm. Maar, driemaal is scheepsrecht en nu zijn ze eindelijk gelukt :). Vinden jullie dit leuk op de paastafel?
Vanaf morgen krijgen jullie elke dag een blogpostje. Elke dag een receptje dat wij gaan klaar maken voor onze brunch op Pasen. Ik hoop dat het voor jullie een inspiratiebron mag zijn!


Net echt hé!
Ingrediënten:
- 220 g suiker
- 225 g zelfrijzende bloem
- 125 ml melk
- 110 g boter op kamertemperatuur
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille extract
- snuifje zout
- 2 eieren

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 175° C. Smeer je bakvorm in met boter en bebloem. Klop de boter en de suiker tot lichte kleur in een kom. Voeg bloem, melk, bakpoeder, vanille, zout en eieren toe. Doe het deeg in de bakvorm. Bak 20 à 30 minuten voor kleine bakvormen en iets langer voor een grote vorm. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm, nadien uitstorten en verder laten afkoelen.

Smakelijk!
 

Reacties

  1. Ze zien er veel te lief uit om op te eten ;-)
    Alhoewel ik er toch niet zou kunnen aan weerstaan ...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten