Greek yoghurt chocolate cake

Voor onze paasbrunch zochten wij nog naar een passend dessert. Normaal hoort dit een gerechtje te zijn met chocolade. Onlangs had ik ook mijn nieuwste bundt vorm ontvangen dus dit was de ideale gelegenheid om deze uit te proberen. Ik trof deze chocoladecake aan op de site van Ali Ebright. Voor het echte paasgevoel versierde ik hem met enkele suikereitjes van bij onze bakker!
Ingrediƫnten:
voor het beslag:
- 240 g ongezouten boter + wat extra voor de vorm
- 33 g cacao poeder
- 1 tl  oploskoffie
- 1 tl zout
- 250 ml water
- 300 g zelfrijzende bloem
- 350 g suiker
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 125 ml Griekse yoghurt
- 2 tl vanille extract

voor het glazuur:
- 2 el boter
- 60 ml room
- 180 g donkere chocolade

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 175°C. Doe boter, cacaopoeder, oploskoffie, zout en water in een kookpot en warm op tot alles is gesmolten. Roer af en toe eens. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Doe bloem, suiker en bakpoeder allemaal samen in een kom en meng onder elkaar. Voeg 1/2 van het vorige mengsel toe. Roer alles onder. Voeg nadien de andere helft toe en roer opnieuw goed.
De eieren 1 voor 1 toevoegen, en altijd goed roeren tussendoor. Klop de yoghurt met het vanille extract schuimig en voeg toe bij het beslag.
Giet het deeg in een met boter en bloem bestoven vorm. Bak voor 40-45 minuten in de oven tot de cake gaar is. Laat 15 minuten afkoelen in de vorm. Nadien omkeren op een taartrooster en verder laten afkoelen.

Eens de cake op kamertemperatuur is, kan je hem bedekken met het glazuur.

Voor het glazuur doe je alles samen in een pan, en laat je het opwarmen tot alles is gesmolten. Nadien 5-10 minuten laten afkoelen.

Smakelijk!


Reacties