Raclette

Mijn jongste zoon is verzot op kaas. Kaas in al zijn vormen. Tijdens de wintermaanden kan je hem geen groter plezier doen dan eens raclette op het menu te zetten. Nu heb ik mijn raclette toestel al van toen ik gehuwd ben. Ondertussen al 34 jaar geleden. Toen was het nog de gewoonte dat men een huwelijkslijst neerlegde in een winkel. Ondertussen is er op dit vlak heel wat veranderd. Meestal wonen de koppeltjes ondertussen al een tijdje samen vooraleer ze de stap naar een huwelijk zetten. Hebben ze bijgevolg al heel wat spullen. Mijn dochter trouwt volgend jaar op zaterdag 19 mei. Ik denk niet dat zij ergens een lijst zal neerleggen. Zoals ze in de volksmond zeggen, het zal er vlug zijn. Ondertussen gaan we toch nog wat genieten van de wintermaanden. Met dus zeker nog eens raclette op ons menu. Dit ideetje was ik al jaren geleden tegengekomen maar ik had nog nooit tijd gevonden om het uit te werken. Geen vrees meer dat je tafelkleed zal beschadigd worden wanneer je het pannetje neerzet. Het is bovendien heel leuk om doen. Ik maakte er met drie verschillende tekeningen. Als eerste natuurlijk met een tekening van een bol kaas. Vervolgens twee dieren, nl. een geitje en een schaap. Het geitje is een kindertekening en dit was eenvoudig. Het schaap was al iets moeilijker. Ik maakte ook een koe, maar ik vond het niet geslaagd. De tekening die ik probeerde uit te graveren was niet ideaal. Mochten jullie er een mooie hebben, stuur ze mij gerust door. Ik beloof op mijn kinderzieltje dat ik het dan nogmaals uitprobeer.Benodigdheden:
Enkele schijfjes rond hout. Een graveerpen om hout te branden. 

Werkwijze:
Je kiest een tekening uit. Teken deze door op doorzichtig papier. Plaats dit op het hout. Ga voorzichtig met de pen rondom de tekening. 

Reacties