Bladerdeeghapje met tonijn

Op onze blog staan al enkele hapjes met bladerdeeg, maar voor kerst maakte ik dit nieuwe hapje. Het viel enorm in de smaak. Mijn persoonlijke mening is dat het wel wat groot is als hapje. Zelf heb ik ze liever mini. Mijn idee is dus wanneer ik het opnieuw zal maken (eind januari) ik de palmier zal halveren, en dan het rondje in een papieren cupje plaatsen. Een hapje en hmm......Op de foto zien jullie ze dus wel als palmier. Het voordeel van deze hapjes is dat je ze op voorhand moet klaarmaken. Ze moeten namelijk opstijven in de koelkast. Afbakken doe je dan wanneer je genodigden aan de champagne zijn begonnen.



Ingrediënten:
- 2 rollen bladerdeeg
- 260 g uitgelekte tonijn (ik gebruikte tonijn in eigen nat)
- 100 g geraspte comté kaas
- 3 l mosterd
- 3 l ketchup
- basilicum of tijm

Werkwijze:
Meng in een kom de mosterd met de ketchup en wat fijngesneden basilicum. Oeps de basilicum was ik vergeten. Doe er vervolgens de fijngemaakte tonijn en de kaas bij. Meng even. Rol de vellen bladerdeeg uit. Verdeel de vulling over de beide vellen bladerdeeg. Rol de bladerdeeg plakken op als een 'palmier', d.w.z. vertrek aan een zijde en rol tot het midden. Dan rol je de andere zijde ook naar het midden toe. Plaats ze ongeveer 10 minuten in de diepvries, of een 30 minuten in de koelkast. Langer kan zeker geen kwaad. Ik maakte het hapje de dag voordien en liet het in de koelkast tot gebruik. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het opgerolde deeg in plakjes en bak ongeveer een 15 minuten in de oven.

Bron: 'Petits plats en famille' van Pauline Fromont


Reacties