Panna cotta van Grana Padano

Zondag 1 oktober ll. hadden wij onze boekenvoorstelling van het Davidsfonds. De aanwezige leden kregen naar goede gewoonte een glaasje en een hapje aangeboden terwijl ze hun keuze konden maken uit het grote aanbod boeken.  Een van de hapjes was deze canapé de queso de grana padano. Ik kwam dit hapje tegen op pinterest en trof het aan op de blog www.blogseitb.com. Het voordeel was dat ik deze panna cotta op voorhand kon klaarmaken. Immers de zaterdagnamiddag was ik druk bezet om met mijn dochter al eens te gaan kijken naar een trouwkleed. Ondertussen heeft ze er al één gevonden en is de druk wat van onze schouders. Amai, er komt echt wel héél wat kijken bij een trouwfeest, ik kon mij dat zo niet meer herinneren want ja bij mij is het al ruim 34 jaar geleden. Bovendien maakte ik mijn trouwkleed zelf, gezien ik in die tijd naailes volgde in avondschool en de leerkracht mij overhaalde om dit toch zelf te maken!Ingrediënten:
- 200 g grana padano kaas, fijn gemalen
- 6 blaadjes gelatine
- 100 ml room
- 400 ml melk
- 1 snuifje suiker

Werkwijze:
Breng de melk, de suiker en de kaas samen in een pan en verwarm tot het kookpunt. Ondertussen laat je de gelatine weken in koud water. Je haalt de pan van het vuur en voegt onder voortdurend kloppen de gelatine toe. Klop de room op en meng deze vervolgens onder het mengsel. Laat iets afkoelen en giet in een passende vorm. Laat in de koelkast opstijven.
Haal voor het opdienen de panna cotta uit de koelkast en plaats het op een rond koekje. Doe er eventueel wat confituur van aardbei of groene tomaat bovenop. Ik gebruikte hier wat confituur van piment.
Misschien al een ideetje voor jullie feesten, maar presenteer het dan nog iets verfijnder door wat verse aardbei of een stukje tomaat toe te voegen afhankelijk van wat je als dressing gebruikt. Het zal nog mooier ogen!Reacties