Olijvenwafeltjes

Wie van jullie krijgt soms een uitnodiging van Tupperware in de bus? Een tijdje geleden was ik uitgenodigd bij een vriendin om naar een demonstratie te gaan. Maar ja, ik heb al heel wat van hun producten in mijn keuken. Een van hun nieuwigheden zijn  flexibele bakvormen. Ik bestelde mij dus een vorm om wafels te bakken, te gebruiken in de oven. Het recept van deze wafeltjes komt uit hun kookboekje, maar eerlijkheid gebiedt mij om te zeggen dat ik de vorm niet heb gebruikt, ik bakte ze niet in de oven. Dit was het tweede hapje voor de boekententoonstelling en ik heb ze op zondagmorgen lekker vers gebakken in mijn wafelijzer. Vers gebakken zijn ze heerlijk. Ik deelde het beslag en in de ene pot kwamen zwarte en in de andere groene olijven. De zwarte olijven smaakte pittiger dan de groene, maar dit is mijn persoonlijke mening. Er staat nog een recept met wafeltjes op onze blog, maar dit recept vergt wel meer werk.






Ingrediënten:
- 125 g bloem
- 5 ml bakpoeder
- snuifje zout
- peper
- 3 eieren (dooiers en wit gescheiden)
- 125 ml melk
- 75 ml bier
- 30 ml olijfolie
- 50 g groene of zwarte olijven ( eventueel zongedroogde tomaatjes kunnen ook)

Werkwijze:
Doe de bloem, het bakpoeder, het zout, de peper, de eidooiers en de melk in een deegkom Klop alles samen met de klopper. Doe er het bier, de olie en de ontpitte en fijngehakte olijven bij. Roer alles tot een glad beslag.
Klop de eiwitten stevig op en schep ze met een spatel voorzichtig door het beslag.
Bak hiervan mini wafeltjes.
Serveer warm.

Bron:  recept komt uit het boekje 'Wafels' van Tupperware. 

Reacties