Servetringen raffia met schelpen

Vorige zondag sloten wij ons Davidsfonds werkjaar af met een barbecue voor de bestuursleden Het ideale moment dus om na te denken over iets nieuws voor een tafelversiering. Ik kwam deze zomerse servetringen tegen op Pinterest, ook met raffia maar met twee pasteltinten. Zelf koos ik voor blauw gezien ik een blauwe tafelnap wenste te gebruiken. Als bord gebruikte ik mijn trouwservies. In die tijd was  een wit bord met een fijn blauw randje mode.  Ik versierde de tafel (kleine correctie, ik gaf de raad! - zelf was ik eerder uitgenodigd voor een ontbijtbuffet, nog een late moederdag en verjaardag van mijn kinderen-).  Verder gebruikten we schelpen en theelichtjes met raffia.  Ik opteerde niet voor bloemen deze keer gezien het veel te warm was. Ik gebruikte echter glaswerk met schelpen, zand en een luchtplantje. Ik laat jullie dit nog wel zien in een volgende blogpost. Werkwijze:
Je neemt wat raffia en twee gekleurde linten. Dan maak je daar een lange vlecht van. Je gebruikt de omtrek van een keukenrol of wc rolletje. Je draait daar de vlecht om. Met een koord bindt je de twee stukken tegen elkaar. Je bevestigt er ook een schelpje aan. Nadien knip je af op gewenste lengte en ontrafelt het vlechtwerk. Normaal kan je een drietal servetringen maken uit een gevlochten lengte.

Reacties