Lamsrack met rabarber en zuring

Dit is een gerechtje dat ik ook al een paar keer klaarmaakte in het voorjaar. Dit zijn allemaal uitgesproken voorjaarsproducten bij uitstek. Zuring of zurkel, wie kent dit nog? Mijn schoonouders hadden een aantal zurkel planten aan de rand van hun moestuin staan. En elk jaar in het voorjaar gingen we de blaadjes plukken (waren wel piepklein) om dan in een aardappelstoemp te verwerken. Lekker en typisch boerenkeuken. Niks mis mee trouwens! Veel van deze oudere producten en recepten zijn momenteel terug in maar worden wel in een nieuw jasje gepresenteerd!


Ingrediënten:
- 450 g lamsfilet (ik gebruikte nu een lamsrack)
- zout
- 2 tl mosterd
- 125 g rabarber
- 2 takjes rozemarijn
- 1 dl kippenbouillon
- 2 el honing
- 1 el olijfolie
- versgemalen peper
- 100 g zuring

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 190°C. Wrijf de lamsfilet in met zout en de helt van de mosterd. Snijd de rabarber in stukjes van circa 5 cm. Leg de rabarber met de rozemarijn in de ovenschotel en schenk de bouillon erover. Meng de rest van de mosterd met de honing en verdeel het mengsel over de rabarber. Zet de ovenschaal met de rabarber in de oven. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees rondom snel bruin. Leg het vlees op de rabarber en bak in nog circa 10 minuten het vlees rosé en de rabarber gaar. Neem de schaal uit de oven en laat het vlees afgedekt op een warme plaats nog een paar minuten rusten. Breng de rabarber op smaak met zout en peper. Schep op het laatste moment het vlees terug in de schaal en garneer met de zuring.

Bron: kookboek 'Seasons'





Reacties