Rabarberijs

In volle euforie bracht ik vrijdag van de groentenwinkel mini artichauts mee en enkele dikke stengels rabarber. Ik dacht bij mijzelf, ik zie wel wat ik ermee zal maken. Voor de mini artichauts had ik al vlug een tajine in gedachten. Altijd meegenomen in de zomer hé. Bij mijn zoektocht naar iets origineels van recepten kwam ik dit rabarberijs tegen. Bijna geen werk, bovendien ook geen ijsroommachine nodig. En slechts 3 ingrediënten. Wat wil een mens nog meer. Wat mij altijd opvalt is dat veel gerechten met rabarber echt roze zijn. Bv. dit ijs en ook soms confituur. Ik heb nu al zoveel rabarber klaargemaakt, uit mijn eigen tuin en ook gekochte. Ik krijg die rabarber niet zo roze!!! Naar mijn persoonlijke smaak vind ik dit ijs iets te zoet. Daarom heb ik er ook wat super fijngesneden verse rabarber bij gegeven, om voor een ietwat zurige toets te zorgen en een betere balans te verkrijgen.



Ingrediënten:
- 1 kop fijngesneden rabarber
- 1 kop room 35 %
-  300 ml gecondenseerde melk

Werkwijze:
Gaar de rabarber zonder water 10 min. Laat de bereiding afkoelen.
Klop de room stevig op. Voeg op lagere stand de gecondenseerde melk toe en de rabarber.
Mix tot een fluwelige massa.
Doe in een diepvriesdoos en vries in.

Bron: "Chatelain" best rhubarb recipes for spring

Reacties