Financiers met rabarber

Financiers, aparte naam hé voor een héél fijn gebakje gemaakt van biscuitbeslag met amandelpoeder en eiwit. Het kan ovaal of rechthoekig zijn volgens de 'Larousse Gastronomique'. Ik kwam deze met rabarber tegen op de blog van 'Eat little bird' toen ik aan het pinnen was en op zoek was naar een cakeje voor bij onze paasbrunch. Bovendien wou ik iets met rabarber. Rabarber en aardbei zijn voor mij voorjaar! Ik had echter niet voldoende ovalen bakvormpjes daarom gebruikte ik ook enkele ronde. Nu heb ik terug een reden om een nieuwe aankoop te plannen, op zoek gaan naar de originele vormpjes. Ik hou jullie op de hoogte. By the way, dit is een ideaal gebakje om maken wanneer je een overschot hebt aan eiwitten. Men kan immers niet altijd meringue of pavlova maken hé!Ingrediënten:
- rabarber 1 à 2 stengels
- 250 g bloemsuiker
- 100 g bloem
- 1 tl vanille extract
- 125 g amandelpoeder
- 160 g boter
- 6 eiwitten 

Werkwijze:
Oven voorverwarmen op 180°C. Beboter de vormpjes. Zeef boven een kom de bloem en roer er het amandelpoeder en het bloemsuiker door. Smelt de boter op een laag vuur. Klop de eiwitten met een snuifje zout heel stijf en spatel ze door het droge mengsel. Voeg het vanille extract toe. Voeg er tenslotte de gesmolten boter aan toe. Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag. 
Snij de rabarber in schijfjes van 1 cm. Stop er een drietal in het beslag. 
Bak voor +/- 20 minuten in de oven. Laat ze een 5-tal minuten afkoelen in de vorm en nadien verder op een taartrooster.

Reacties