Valentijnhartjes

Morgen is het Valentijn. Misschien gaan jullie wel lekker gaan eten met jullie tweetjes of doen jullie samen iets gezelligs en mochten jullie toch nog voor een bijkomende eenvoudige verrassing willen zorgen dan kunnen jullie deze hartjes maken. Veel heb je er niet voor nodig. Ik kwam deze tegen op Pinterest en heb deze op de pagina van de Tafelfee gepind. Voor het recept heb ik mijn eigen inspiratie gebruikt. Ik had nog een rol kruimeldeeg liggen in de koelkast. Bruine suiker en kaneel heb ik altijd in mijn keukenkast staan en per toeval had ik vorige week maraschinokersjes meegebracht. Noem het eventjes nostalgie, maar mijn vader at dit zo graag op een vanilleijs. Per toeval moest ik daar aan denken en plaatste een potje in mijn winkelkar. Een voorgevoel? Ingrediƫnten:
- maraschinokersen 
- vel bladerdeeg of kruimeldeeg
- 2 eetlepels bruine suiker
- kaneel
- gesmolten boter

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 195°C.
Rol het deeg open. Bestrijk het met de gesmolten boter. Meng de bruine suiker met kaneel. Strooi dit over de gesmolten boter. Rol het deeg naar binnen op vanuit de twee kanten. Snij er schijven van. Leg deze op bakpapier (ik gebruik altijd het bakpapier waarin het deeg is gedraaid). Plaats aan de onderkant een maraschinokers.  Plaats voor ongeveer een 15-tal minuten in de oven. Kijk tussendoor eens naar de oven dat ze zeker niet verbranden. Wanneer ze klaar zijn, haal je ze uit de oven en bestrooi je ze met wat poedersuiker.

Smakelijk!

Reacties