Nieuwjaarsdrink Davidsfonds 2

Vandaag krijgen jullie geen D.I.Y. maar het tweede deel van de hapjes naar aanleiding van de nieuwjaarsontmoeting van het Davidsfonds. Er stond een pasta, een lepeltje met roquefort, en een oerklassieke croque monsieur op het menu.
  

Lepelhapje met peer, roquefort en pancetta  

Ingrediënten:
- 1 pakje pancetta
- 150 g roquefort, je kan ook een andere blauw geaderde kaas gebruiken
- 1 blik peren (300 g)
- 3 el verse room
- 3 el rode porto
- peper
- bladpeterselie

Werkwijze:
Plaats de pancetta op een met bakpapier beklede bakplaat en laat wat drogen in de oven. Ongeveer 1 uurtje op 170 graden.
Prak de roquefort smeuïg met de room.
Snijd de peren in kleine blokjes en giet er de rode porto over.
Verdeel eerst de perenmengeling op de lepeltjes en voeg er dan een toef kaasmengsel op. Plaats er een stukje pancetta in en werk af met een blaadje peterselie.

Pasta op zuiderse wijze

Ingrediënten:
- 150 g mediterrane groentemix (diepvries)
- 50 g horentjespasta 'cavatappi'
- 2 el pesto rosso
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- basilicumblaadjes
- peper en zout
- gemalen parmezaan kaas

Werkwijze:
Kook de pasta al dente zoals op de verpakking staat aangegeven.
Snipper het knoflookteentje en de basilicumblaadjes fijn.
Verhit de olijfolie in een pan en stoof het knoflookteentje glazig. Voeg de diepgevroren groentenmix toe en laat al roerend 5 min stoven. Breng op smaak met peper en zout. Meng met de gare pasta en de pesto rosso. Werk af met fijngesnipperd basilicum en wat gemalen parmezaan. Je kan eventueel meer pesto toevoegen naar eigen smaak.

Bron: 'Lekkere hapjes' uitgegeven bij Colruyt

Reacties