Spaghetti taart

Spaghetti, ik denk dat dit een gerecht is dat door jong en oud wordt gesmaakt, en ook regelmatig op het menu staat. Waarom dan niet eens dit gerecht proberen. Het bestaat uit quasi dezelfde ingrediënten maar het oogt en smaakt toch anders. De toevoeging van de yoghurt en Philadelphia kaas zorgt voor een iets zoetere en lichtere toets. Het vraagt misschien ook iets meer werk maar het oogt heel aantrekkelijk. Dit is een hoeveelheid voor 6/8 personen. Evenwel kon ik niet alle spaghetti en saus gebruiken in mijn 28 cm vorm. Ik denk dat door alles te halveren je zeker voldoende hebt voor 4 personen. Ingrediënten:
- 1 kg gemengd gehakt
- 1 kg spaghetti
- 1 rode paprika, ontveld en in kleine blokjes
- 700 g tomatensaus 
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 2 uien in fijne blokjes gesneden
- 200 g crème Philadelphia natuur
- 150 g geraspte gruyère
- peper en zout 

Werkwijze:
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat voldoende koud water overstromen om plakken te voorkomen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak het gehak aan in olijfolie en voeg peper en zout toe. Laat op een zacht vuur ongeveer 10 min braden. Voeg de paprika, de tomatensaus en knoflook toe. Laat verder voor ongeveer 20 min sudderen op een zacht vuurtje.
In een kom meng je ondertussen de fijngesneden uien met de yoghurt en de kaas. 
Smeer een bakvorm in van ongeveer 28 cm diameter met boter. Leg de pasta erin. Vul eerst met de kaasmengeling. Nadien vul je verder aan met de vleessaus. Strooi er de geraspte gruyère over. 
Dek af met een aluminium folie en plaats voor +/- 25 minuten in de oven.
Verwijder de folie en laat nog verder ongeveer 5 min. bakken tot de kaas mooi goudgeel is. 

Dien onmiddellijk op.
Smakelijk!

Bron: Les Week-ends Gourmands de Sophie

Reacties